En riktigt smarrig, varm och krämig chokladefterätt! Lätt att göra och kan toppas med vadsomhelst! Kanske något att bjuda kärleken på när det är Alla Hjärtans dag?
Ingredienser
- 75 gram smör
- 100 gram mörk choklad 70%
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
Såhär gör du
Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen i bitar att smälta. Rör om och blanda ordentligt. Ta en bunke där du vispar ägg och socker pösigt, häll sedan under vispning i chokladblandningen.
Smörj ugnssäkra formar med smör och fördela smeten i 4 glas. Ställ in i nedre delen av ugnen (175grader) i 12-18min (jag körde 18). Kanterna kommer att stelna och det är härligt, varm krämig choklad i mitten.
Låt svalna något och servera med vaniljglass, hallon eller en fräsh fruktsallad. Yummie!
Låter gott! Vilken temperatur i ugnen? Varmluft?
Tack för bra blogg!
175 grader. Körde över/undervärme