Lek med färg och smak för att få i dig en massa nyttigheter!

Igår fanns det fin, färsk, ekologisk torsk i affären och de har även ett stort utbud på andra bra ekologiska produkter. Jag slängde ihop en middag som blev en fantastisk smakupplevelse för mun och själ – men även för ögat! Med många färger får vi i oss bra antioxidanter. Att krydda med färska örter och groddar ger oss vitaminer och mineraler.

Supergott, snabbt och nyttigt. Foto: privat

Supergott, snabbt och nyttigt. Foto: privat

Torsk i ugn med kryddgrönt

500 gr färsk, vit fisk

1 knippe nedklippt eko gräslök

40 gram eko purjogroddar

lite ringlad kallpressad rapsolja över fisken. Hälften av kryddblandningen åkte på innan och fisken fick stå 15-20 minuter i en ugnsfast form i 200 graders värme. När jag tog ut den lade jag över resten av det kryddgröna.

Färgglatt. Gott. Foto: privat

Färgglatt. Gott. Foto: privat

Till detta serverade jag kokt broccoli, rödbetsrösti (stekt riven rödbeta med kryddor och ägg), en blandad sallad med rostade solros- och pumpafrön. Lite kallpressad rapsolja med citronsmak fick höja smakerna ytterligare. Det blev fantastiskt gott och gick på 20 minuter att fixa.