Lek med färg och smak för att få i dig en massa nyttigheter!
Igår fanns det fin, färsk, ekologisk torsk i affären och de har även ett stort utbud på andra bra ekologiska produkter. Jag slängde ihop en middag som blev en fantastisk smakupplevelse för mun och själ – men även för ögat! Med många färger får vi i oss bra antioxidanter. Att krydda med färska örter och groddar ger oss vitaminer och mineraler.
Torsk i ugn med kryddgrönt
500 gr färsk, vit fisk
1 knippe nedklippt eko gräslök
40 gram eko purjogroddar
lite ringlad kallpressad rapsolja över fisken. Hälften av kryddblandningen åkte på innan och fisken fick stå 15-20 minuter i en ugnsfast form i 200 graders värme. När jag tog ut den lade jag över resten av det kryddgröna.
Till detta serverade jag kokt broccoli, rödbetsrösti (stekt riven rödbeta med kryddor och ägg), en blandad sallad med rostade solros- och pumpafrön. Lite kallpressad rapsolja med citronsmak fick höja smakerna ytterligare. Det blev fantastiskt gott och gick på 20 minuter att fixa.
Leave a Reply