Mina Italienska köttbullar blir supermjälla och goda. Passar både till vardags och fest. Uppskattas även av barn. Bara en sån sak.
Italienska kalvköttbullar
- 500 gram kalvfärs el nötfärs
- 75 gram finriven parmesan
- finrivet skal av 1 citron
- 2 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- färsk timjan
- salt och vitpeppar
Blanda parmesan, citronskal, kryddor och äggen till en smet. Salta och peppra ner i blandningen och kläm ner en vitlöksklyfta. Klipp i färsk timjan och blanda sedan ner färsen. Forma degen till köttbullar modell större och stek i panna så de får en bra stekyta. Samtidigt fixar du…
Sås att puttra klart i
- Krossade eller passerade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul hackad lök
- 75 gram finriven parmesan
- 1 kruka färsk basilika
- salt och färskmald svartpeppar
Fräs lök och vitlök i lite margarin eller olja. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med kryddor. Är det för surt kan du tillsätt lite socker.
Häll sedan blandningen över köttbullarna och låt dem ”koka” färdigt i såsen. Se till att de inte fastnar i botten. Servera med pasta, ris eller det du själv gillar.
you had me at italienska.
Kul! För jag fastnade på din aprilutmaning och ska snart ta mig an dagens andra pass 🙂
Dem ska jag prova. Ser mycket goda ut. Och vi, som har ett alldeles nyrenoverat kök som inspirerar till matlagning! 🙂
Nytt kök – vilket lyx! Enjoy!