Lätt som en plätt och gott som bara den.
Rödbetsbiffar
Ingredienser för 4 pers
- 1 kg färska skalade rödbetor
- 2 ägg
- salt och peppar
- smör till stekning
- Fetaost till garnering
Såhär gör du:
Riv rödbetorna på rivhjärn. Lägg i en bunke, låt rödbetsvätskan vara kvar, det ger en saftighet. Blanda ner två ägg och salta och peppra. Värm stekpannan het och sänk värmen något. Klicka i små högar som du formar med en stekspade. Låt ena sidan steka så den får en jämn fin yta och vänd biffen försiktigt. Stek på andra sidan någar minuter. Lägg upp och smula fetaost över.
Jag brukar ha solrosfrön i mina också!
Bra tips! Tackar!
Blir de knapriga inuti? Eller liksom smetiga? Hm, jag tror dig att de är goda men funderar på det att rödbetor ska koka rätt länge (om ej purfärska) å andra sidan kan man ju äta dem råa. Äsch svamligt, jag får väl testa helt enkelt!
De är mjuka och varma inuti.