I helgen tillagade jag en supergod lax och delar förstås med mig av receptet.
Ta en laxsida/bit som du brer ett lager röd pesto, sedan strör lite sesamfrön och pumpafrön över. In i ugnen och tillaga.
Servera potatis och en grönsallad till.
Sås till fisken
- 2dl creme fraiche
- en bit chevreost
- 1tsk flytande honung
- salt och nymald peppar
Är du en sån som inte vill köra hel-, halv eller någon-annan-har-fiskat-fisken-fabrikat så gör du såhär (men då kan du inte servera fisken ikväll), annars går du till närmaste affär och köper fisken, peston och fröna
Såhär gör du din egen röda pesto (OBS! Glöm inte att soltorka dina egenodlade tomater i god tid innan!) odlar pinjenötter och gör en parmesan
Såhär sår du dina egna sesamfrön och här lär du dig odla pumpor och hur du fixar pumpakärnorna (hmm – ta bort skalet innan du lägger kärnorna på din egenfiskade lax).
Hahaha underbart! Men hur gör man sin egen chevre då? Måste man leta upp en gammal get någonstans då?
Läser ofta din blogg, för löp- och matinspiration samt för din sköna humor. Tack!
Tack Anna! Jo, du köper dig ett får, ser till att mjölka fåret och gör chevré av…. äsch. ICA.
Ha en fin dag!
Mmmm, lät ju riktigt gott! Ska testas. 🙂
Lätt och smarrigt! Ser lite lyxigt ut när det serveras också!
Blir lite knepigt att soltorka tomaterna så här års, dock…
Äsch. Tålamod 🙂
Hihi… Du odlar väl salladen oxå? Ser hursomhelst gott ut!
Absolut! Vi har ett odlingsskåp i bonusbarnens rum! Lovar bevisning!
Låter ljuvligt gott! Älskar lax och pesto, röd ha jag aldrig provat! Tack för tipset! 🙂