Den här rödlöken passar till allt! Jag lovar att den till och med är god till mörk choklad eller hallonsorbet! Eller kanske inte just det, men till allt annat! Löken är krispig, god och beroendeframkallande!
Du behöver burk, lök, citron, lagerblad, kryddpeppar, socker och ättikssprit.
1-2-3 lag
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Koka upp lagen. Skiva ekologisk rödlök (2-4 st beroende på storlek) och lägg i en burk med tätslutande lock tillsammans med två skivor citron, några kryddpepparkorn och ett lagerblad. Häll över lagen när den fortfarande är varm och låt burken stå och svalna.
Låter gott med citron. Ska bokmärka och testa. Hur lång hållbarhet?
Det har jag inte riktigt koll på. Min lilla burk tar slut efter 2-4 veckor. Gör mindre satser och fixar ny.
Väldigt mycket socker, eller? Själv skivar jag rödlök tunt och blandar med rödvinsvinäger och eventuellt lite koriander. Serverar omedelbart eller inom någon dag eller två – jättegott! Har dock inte provat till mörk choklad…
Socker? Men det är väl som med alkohol? Försvinner när man kokar det? 😉 hehe
Släng även i en bit chili. Supergott.
Tackar för tips! Älskar heta saker!
Tyckte det smakade som sill inläggning och jul !
Tar bort lagerblad och kryddpeppar 👍🏻