Suprtrendigt och alla gör det. Jag har testat lite olika recept och detta är absolut bäst! Perfekt att skicka in i ugnen när du ska iväg på annat under dagen. Förberedelserna tar ungefär en kvart för mig. Uppskattas av alla, både barn, tonåringar och vuxna, njaeeee – kanske inte vegetarianer då.

 

Bilden lånad från ICA provkök.

Bilden lånad från ICA provkök.

 

Pulled pork (4-5 port)

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • ca 1 kg rapsgris karré
  • flingsalt jalapeno
  • grovkrossad svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl bbq-sås
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk oxfond eller oxbuljongtärning ( 1 1/2 msk fond motsvarar 1 buljongtärning)

 

Så här gör du

(Bra att veta när du ändrar antalet portioner)Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Pulled pork: Skala och hacka lök och vitlök grovt. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar.
  3. Dela karrén på längden. Gnid in köttet rikligt med salt och peppar. Bryn dem på alla sidor i olivoljan tillsammans med lök, vitlök och chili i en gjutjärnsgryta som har lock. Häll på BBQ -sås, vatten och fond. Koka upp på spisen, lägg på locket och sätt in grytan i ugnen ca 5 timmar. Vänd köttet då och då.
  4. Avokadoyoghurt: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet. Mosa det tillsammans med matyoghurt och pressad limesaft. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Dra isär köttet och blanda det med såsen.
  6. Till servering: Servera köttet på rostat lantbröd med avokadoyoghurt, romansallad och skivade tomater.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och BBQ-såsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.