Jag trillade över ett supergott recept häromveckan och bjöd över sonen på frukost igår. Jag bytte ut mina vanliga American Pancakes mot glutenfria guinoaplättar med blåbär. De blev himmelskt goda och jag serverade kokosgrädde med lite smak till!

Frasiga, mättande plättar med kokosgrädde. Foto: privat

Frasiga, mättande plättar med kokosgrädde. Foto: privat

Quinoaplättar 

(7 st 10x10cm)

  • 1,5 dl quinoamjöl
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 1,5 dl valfri mjölk (jag valde rismjölk)
  • 1 dl blåbär (frysta eller färska)

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägg och mjölk till en fin smet. Låt stå och dra 5 minuter. Rör till sist ner blåbären. Hetta upp en stekpanna till max och stek i smör eller kokosolja. Sänk värmen något och klicka i smeten och stek plättarna gyllenbruna. Servera med blåbärsgrädde

Blåbärsgrädde

  • 1,5 dl kokosgrädde (finns på tetrapak)
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk Agave sirap (ta mer om du vill ha sötare)
  • 0,5 dl blåbär (färska eller frysta)

Blanda ihop alla ingredienser. Jag strödde på lite kokosflakes för syns skull. Den blev god att ta fram dagen efter också då smakerna blandats lite mer så man kan gott göra i ordning denna kvällen innan.