>Perfekt att göra några dagar innan bjudning för den kan med fördel frysas in. Tack goaste Helena som räddat många tillställningar genom att dela med sig av receptet! Choklad, fett och socker – går inte att misslyckas! Yummie! Och snabbt går det – att baka.
Blandas med slev i bunke:
300 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
Häll ut i smord långpanna (jag brukar ”bröa” med cocosflingor) och grädda i 15-20 minuter på 175 grader.
Blanda (med elvisp):
150 g smör
4 msk bryggt kaffe
2 msk kakao
4 msk vaniljsocker
7 dl florsocker
Bred ut över kakan när den svalnat. Ställ kallt (kyl el frys).
Sikta florsocker över före servering….
Vi brukar spara den i frysen och gå och smånalla. Livsfartligt!
>Åh, den lät riktigt farlig! 🙂
>Borde komma med någon sorts farosymbol, tycker jag. Typ som kemikalier märks med. 😉
Ska nog pröva snart. Det är ju liksom påsk snart, tralala!
>Huh, det lät farligt gott…
Tack för tipset! 🙂
>Låter för gott! Där rök beach 2010, kladdkaka it is!! Tack för receptet! 🙂
>Tack! 😀
>åh…chokladdröm…kanske får ta och bakas ikväll – fick just chokladabstinens 🙂
>Låter fantastiskt gott. Det låter som om det blir mycket kaka, fyller det en hel långpanna?