Som det grötmonster jag är har jag nu kommit till att testa bovetegröt och är helt såld. Jag har inte testat tidigare för jag trodde att det var meckigt, men det visade sig vara hur lätt som helst.
Såhär gjorde jag min gröt
Jag lade 1 dl helt bovete i en skål med vatten över natten. På morgonen sköjlde jag bovetet och lade i en kastrull med 1/2 dl havregryn, lite kokosolja, 1 msk chiafrön och en näve gojibär. Hällde lagom mycket vatten över och kokade upp tills det var gröt. Serverade lite gojibär, hallon och blåbär till – och sojamjölk. Mumsigt värre.
Har också testat och fallit för bovetegröt. Supergott. Dock är det mellanmålsgröt. Till frukost måste det vara havregryn och rågflingor. Jag är nästan sjukligt ovillig att variera mig där 🙂
Anna – jag trodde att jag var sjukligt ovillig, men jag känner mig lite wild-and-crazy som vågar mig på att testa bovete (men som du ser har jag ju mina havregryn kvar i den…)
Låter lovande. Jag har precis köpt bovete för första gången!
Visst faller man för trycket och köper på sig… Det är lättare och godare än vad det låter. Lycka till!
Testade gröt på helt bovete för typ ett år sedan men det funkade inte för mig. Snålheten fick mig att använda upp påsen jag köpt. Precis som chiagröt funkar inte konsistensen för mig.
Min havregrynsgröt däremot funkar fint, brukar ha dessa tillbehör: 1tsk krossade linfrö, ½tsk nyponskalspulver, ½ tsk raw cacao, lite kanel, 1 msk solroskärnor, 1 msk pumpakärnor, frusna blåbär och eller jordgubbar som får tina i slutet på kokningen. Till det 2-3 paranötter och 5-7 sötmandlar.
Ätes dock endast på helgerna (vid lunchtid) för på vardagarna blir det ingen frukost (frukost funkar dåligt för mig).
Tack för en inspirerande blogg!
Tack själv för att du läser och bidrar med kommentarer!